Blog


Vrijheid, het is een groot goed. Vrijheid impliceert keuzevrijheid. Ruimte om eigen individuele keuzes te maken en niet gedwongen of betutteld te worden. De toenemende regelgeving bedreigt onze keuzevrijheid. Voorbeelden zijn het verbod op specifieke ingrediënten en, in de komende jaren, de maximale hoeveelheden voor vitamines en mineralen én restricties op natuurlijke producten.  Daarnaast worden de gezonde onbewerkte keuzes nog steeds niet goedkoper, als je daar weinig geld aan kunt besteden wordt het er niet beter op. Ik zie het niet beter worden zolang het grote geld de baas blijft...

Vrijheid, je beseft het pas als het je wordt afgenomen.


Je maakt het makkelijk voor je zelf om de gedachten die je hebt over eten te veranderen. Zorg dat je helder hebt wat je wilt, bijvoorbeeld een gezond en goed werkend lichaam. Als dat helder is, kun je in stapjes steeds meer keuzes maken die daarbij horen. Als je eten gaat zien als iets dat jou ondersteunt om je...

Kruiden verrichten niet alleen wonderen voor de smaak en geur van gerechten, maar zijn vooral een rijke bron van vitamines, mineralen en sporenelementen. Lekker en gezond gaan bij kruiden hand in hand.

Het is belangrijk voldoende jodium binnen te krijgen. Bij een tekort aan jodium gaat de schildklier trager werken en opzwellen. Dit heet ook wel struma of krop. Bij kinderen leidt een jodiumtekort tot een groeiachterstand en een verminderd leervermogen en bij een groot tekort tot dwerggroei (cretinisme). In Nederland was een jodiumtekort lange tijd...

Voldoende koolhydraten krijg je binnen door de dagelijkse broodmaaltijd met volkorenbrood en door het eten van ongezoete muesli, aardappelen, volkorenpasta en zilvervliesrijst. Een belangrijke voedingsstof, jodium, zit in vis en broodzout. Aangezien vegetariërs geen vis eten, is brood of gejodeerd zout een goede bron.